woensdag 19 april 2017

Energieleveranciers vergelijken

Kennis is macht. Maandelijkse betalen we onze energierekening zonder te weten dat we hierop een hoop kunnen besparen door energieleveranciers te vergelijken. Jaarlijks kan wel tot € 450,- bespaart worden. Een energievergelijker rekent uit hoeveel ongeveer bespaart kan worden via andere energieleveranciers. Het werkt heel gemakkelijk. Het enige dat de energievergelijker hoeft te weten is het aantal personen in het huishouden, je postcode, je huisnummer en natuurlijk je huidige energieleverancier. Weet je je huidige energieverbuik, dan kan je deze ook invullen om een nauwkeurigere schatting over de (mogelijke) besparing te krijgen. Aanbieders van energievergelijkers zijn vaak onafhankelijke ondernemingen. Je kan dus onafhankelijk en objectief vergelijken.

Zij waren je voor

Van half 2015 tot half 2016 stapten 17% van de huishouden over van energieleverancier. Dat is een recordaantal en een verdubbeling ten opzichte van 2011. Kritische energieverbruikende huishouden stimuleren de concurrentie p de energiemarkt. Ben je nog niet helemaal zeker van het overstappen of ben je al overgestapt? Na bevestiging van de nieuwe energieleverancier heb je 14 kalenderdagen bedenktijd. In die tijd kan je het dus terugdraaien. Hoe dan ook kom je tijdens de overstap niet zonder energie te zitten. De overstap is een administratief proces. Wil je liever niet overstappen? Neem contact op met je huidige energieleverancier en laat hen zien wat je bij een overstap kunt besparen. Wellicht een stimulans voor hen om iets extra's voor jouw te kunnen betekenen. Niet geschoten is altijd mis.

Overstapvergoeding

Let op: heb je een energiecontract met einddatum, dan betekent dit dat je bij een overstap voor de einddatum een overstapvergoeding moet betalen. Wel kan je twee maanden voor de einddatum afspraken maken met een nieuwe energieleverancier die de energievoorziening overneemt van je huidige leverancier. Is de einddatum voorbij dan wordt je huidige energiecontract automatisch verlengt zonder specifieke einddatum. Op dat moment kan je overstappen zonder overstapvergoeding. Heb je een contract zonder einddatum dan hoef je je nergens zorgen over te maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten